Prăjitura “Divina”

Pentru blat:
►4 ouă
►4 linguri zahăr
►3 linguri făină
►un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
►4 gălbenușuri
►500 ml lapte
►250 g zahăr
►un baton vanilie sau esență de vanilie
►5-6 foi gelatină sau pliculețe
►un praf sare
►500 ml frișcă
►500 g coacăze roșii
1. Se  separă ouăle. Gălbenușurile
se freacă cu un praf de sare și se acoperă. Albușurile se bat spumă.
Se adaugă zahărul, vanilia, gălbenușurile și, la sfârșit, făina cernută. Se amestecă ușor să nu se formeze cocoloașe și se toarnă în
tava tapetată cu hârtie de copt.
Se întinde compoziția uniform și
se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
2. Separat, se amestecă gălbenușurile cu zahărul și cu un praf de sare și se adaugă laptele fierbinte și batonul de vanilie.
3. Crema se pune să fiarbă 30-40 de minute până ce capătă consistența unei ciulamale și se amestecă continuu. În acest timp, se pregătește gelatina, se pune într-un bol și se acoperă cu apă rece. Se lasă până se topește și se adaugă în crema de vanilie. Crema se răcește la temperatura camerei.
4. Între timp, se bate frișca bine, apoi se încorporează în crema de vanilie
și se amestecă ușor cu telul, în acelaşi sens. Se scoate blatul, se taie
și se toarnă un strat mai gros de cremă. Se nivelează, se pune foaia
și se întinde un alt strat de cremă.
Se bagă la rece și se servește cu coacăze roșii.

Loading...