Prăjitură de ciocolată

Prăjitură de ciocolată

Prajitura cu ciocolata, perfecta de servit alături de o cupă de înghețată sau un pahar cu lapte.

Ingrediente: 200 g ciocolată neagră , 125 g unt , 100 g făină, un plic praf de copt, 4 ouă, 200 g zahăr pudră , un praf sare

Pentru decor: zahăr pudră,  fructe, după gust

Mod de preparare: 1 Se taie ciocolata și untul cubulețe și se pun la topit la bain-marie. După ce s-au topit, se dau deoparte și se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cernută. 2 Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul și se toarnă peste ciocolată. Se bat albușurile cu un praf de sare și se adaugă și spuma. 3 Aluatul se toarnă într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt și se coace 25 de minute. Prăjitura se servește pudrată cu zahăr și se ornează cu fructe, după gust.

Data viitoare ce-ar fi sa incerci prajitura Alba ca Zapada?