Ingrediente prăjitură cu vișine:

6 ouă

275 g făină

275 g zahăr

2 linguri zahăr vanilat

5 linguri apă clocotită

1-2 linguri zahăr pudră

300-400 g vișine

  1. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, până acesta din urmă se topește. În compoziție se adaugă cele 5 linguri de apă clocotită, una după alta, amestecând bine după fiecare, apoi se pun zahărul vanilat și făina, cernută în prealabil. Se amestecă ușor, apoi în compoziție se adaugă și albușurile bătute în prealabil spumă tare cu zahărul pudră și se amestecă din nou ușor, de jos în sus.
  2. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra acesteia se așază vișinele spălate și cu sâmburii scoși. Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 1800C, pentru 30-35 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

Sursă foto: 123rf