Ingrediente

Pentru compot

  • 500 g rubarbă
  • 200 g zahăr
  • Pentru panna cotta

  • 150 ml frișcă lichidă
  • 100 ml lapte integral
  • 3 foi gelatină
  • 100 g zahăr
  • Pentru servit

  • 12 linguri compot
  • 1. Se pregătește compotul, pentru care se folosesc numai tijele de rubarbă care se curăță și se taie în cuburi mici. Se pune rubarba astfel tăiată într-un bol, se presară cu zahăr și se lasă la macerat 30 de minute. Apoi, se pune apă cât să acopere rubarba și se fierbe 30 de minute.
    2. Se pune gelatina la înmuiat în apă rece 10-15 minute. laptele, zahărul și frișca se amestecă și se pun pe foc, să dea un clocot. Se trage amestecul de lapte de pe foc, se toarnă peste gelatină și se amestecă.
    3. Se repartizează latele cu gelatină în cupe, se toarnă compotul de rubarbă după ce s-a răcit și se dă la frigider 4 ore.

    Sursa foto:Shutterstock