Prăjitură cu prune și firimituri

Prăjitură cu prune și firimituri

Ce bunătăți să mai facem noi cu prunele? Cred că în seara asta fac prăjitura asta cu prune și firimituri!

Ingrediente

Pentru stratul de bază

  • 100 g unt
  • 80 g zahăr + 2-3 linguri
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 250 g făină
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 12-14 prune – Vezi alte 10 rețete cu prune, absolut delicioase

Pentru stratul de firimituri

  • 120 g făină
  • 90 g zahăr
  • 70 g unt
  • 1 linguriță scorțișoară

1. Pentru stratuld e bază, untul moale se freacă bine cu zahărul vanilat și gălbenușurile. Se adaugă alternativ laptele și făina amestecată în prealabil cu praful de copt.
2. Se pun albușurile ușor bătute și apoi se toarnă aluatul într-o tavă. Deasupra se așază prunele tăiate și presărate cu 2-3 linguri de zahăr și scorțișoară.
3. Pentru stratul de deasupra, se topește untul, iar făina și zahărul se amestecă și apoi se toarnă untul călduț, amestecând cu furculița. Firimiturile se formează singure.
4. Se pun firimiturile peste prune și se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.

Sursa foto:Shutterstock