Ingrediente

  • 3 ouă
  • 250 făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g făină migdale
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr+ 2 linguri
  • 2 lingurițe esență de migdale
  • 10-12 prune

Pentru ornat

  • 1 ou
  • 50 g fulgi migdale
  • zahăr pudră

1, Se freacă gălbenușurile cu zahărul până se albesc, se adaugă făina albă, făina de migdale, plicul de praf de copt, esența de migdale și apoi se toarnă untul topit. Se amestecă bine.
2. În forma de copt unsă cu puțin unt se toarnă un sfert din aluat și se pune un strat de prune tăiate, care se presară cu 2 linguri de zahăr. Se bate albușul spumă și se adaugă la restul de aluat rămas, după care se toarnă și acesta în tavă.
3. Se lasă la copt 20 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se scoate, se unge cu ou bătut și se presară fulgi de migdale. Se mai lasă la rumenit, apoi se scoate și se lasă să se răcească în tavă. Se servește cu zahăr pudră deasupra.

Sursa foto:Shutterstock