XXPrăjitură cu prune

Ingrediente:
►un kg prune
►8 ouă
►8 linguri făină
►2 linguri cacao
►10 linguri zahăr pudră
►esenţă de vanilie
►coaja şi zeama de la o lămâie
►un praf sare
►200 g ciocolată cu lapte
►4 linguri frişcă lichidă
►fulgi de migdale
►20 g unt
►20 ml lichior de migdale
►MENTĂ PENTRU ORNAT
►O LINGURIŢĂ SCORŢIŞOARĂ
1. Se taie ciocolata bucăţi mici, se pun într-un bol, se adaugă untul, cacaua cernută şi frişca lichidă şi se pun la baie de aburi să se topească. Se amestecă uşor cu o linguriţă să nu se formeze cocoloaşe.
2. În acest timp, se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu sare. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate, vanilia şi coaja de lămâie.
3. Se încorporează făina cernută, se amestecă bine şi jumătate de compoziţie se păstrează pentru blatul de vanilie. În restul de compoziţie se adaugă crema de ciocolată.
4. Se toarnă compoziţia de ciocolată în tava tapetată cu hârtie de copt şi apoi se toarnă cea de vanilie şi se dă tava la cuptor pentru 10 minute.
5. Se spală prunele, se desfac, se scot sâmburii şi se stropesc cu zeamă de lămâie şi lichior
de migdale.
6. Se presară scorţişoară şi după ce se scoate blatul de la cuptor se pun deasupra, pe toată suprafaţa prăjiturii, şi se mai lasă aproximativ 10-15 minute, la foc potrivit. Se serveşte ornată cu fulgi de migdale şi mentă.

Loading...