Prăjitură cu piersici

► 500 g piersici
► 250 g zahăr
► un plic zahăr vanilat
Pentru aluat:
► 500 g făină
► 2 gălbenușuri
► 200 g unt
► un praf sare
► 100 ml apă minerală

1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul moale, sarea, apa minerală și gălbenușurile. Se amestecă bine toate ingredientele și se obține un aluat potrivit de moale. Se frământă câteva minute, se întinde cu sucitorul și apoi se împachetează, se acoperă cu folie de plastic și se bagă la rece. În intervalul unei ore aluatul se mai întinde de 2-3 ori.
2. Se încinge cuptorul la 120°C și se pregătesc piersicile. Se spală, se șterg și se feliază. Se pun într-o cratiţă și se călesc câteva minute împreună cu zahărul și zahărul vanilat apoi se lasă să se răcească.
3. Între timp, se scoate aluatul, se întinde și se împarte. Prima foaie se întinde în formă și pe marginile acesteia și se pune compoziția de piersici. Cea de a doua foaie se franjurează și se aşază, după bunul plac peste fructe. Se unge cu ou și se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se servește ornată cu zahăr pudră.

Loading...