Prăjitură cu nucă de cocos

Prăjitură cu nucă de cocos

Elena Seuciuc din Timiș ne-a trimis aceasta reteta.  Este probată și pot sa va spun ca este gustoasta!

Pentru blat: ● 350 g făină ● 250 ml lapte ● 200 g zahăr ● 200 g unt ● un plic praf de copt ● 3 ouă ● esență de vanilie ● un praf de sare ● nucă de cocos Pentru glazură: ● 200 g unt sau margarină ● 150 g zahăr ● cacao ● 250 ml lapte

Mod de preparare: 1. Se amestecă untul cu zahărul până se obține o cremă albicioasă, se adaugă câte un ou, amestecându-se continuu. Se pune câte puțin din făina amestecată cu praful de copt, apoi se continuă cu laptele, esența de vanilie și un praf de sare. Compoziția trebuie să fie cremoasă. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. După ce se răcește, se taie cubulețe.

2. Glazura se obține amestecând toate ingredientele, la foc mic. Este gata când devine puțin legată (este puțin solidă). 3. Se lasă glazura câteva minute să se odihnească, apoi fiecare cubuleț va fi dat prin acest amestec și îmbrăcat în nucă de cocos.