Prăjitură cu migdale și ciocolată

prăjitură cu migdale și ciocolată

Eu nu am întâlnit până acum vreo persoană care să refuze o bucățică din această prăjitură cu migdale și ciocolată. Voi rezitați în fața ei? 

Ingrediente pentru prăjitură cu migdale și ciocolată:

● un pachet aluat foitaj

Pentru crema de ciocolată:

● 200 g ciocolată amăruie
● 200 ml smântână pentru frișcă
● 50 g migdale măcinate

Pentru decor:

● 280 g migdale

● 300 g zahăr
● 2 linguri unt

1. Aluatul de foitaj se taie în fâșii nu mai late de o palmă, care se așază în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coc 10 minute până devin aurii-crocante, apoi se lasă la răcit.
2. Pentru cremă, se topește ciocolata ruptă cubulețe în smântâna pentru
frișcă, apoi se trage de pe foc și se adaugă migdalele măcinate. Se dă crema la rece 3-4 ore, după care se mixează.
3. Se pregătesc migdalele caramelizate, pentru care toate ingredientele se pun într-o tigaie și se lasă până devin maronii. Se transferă apoi pe o hârtie de copt amplasată deasupra unei folii de aluminiu. Se lasă 10 minute să se răcească.
4. Pentru servit, se așază 4-5 foi de aluat coapte cu cremă de ciocolată între ele și deasupra se pun migdalele caramelizate.

Poate vrei să încerci și această prăjitură cu migdale!

Sursa foto: Shutterstock