Ingrediente:

  • 500 g caise
  • 80 g griș
  • 80 g făină de migdale
  • 150 g zahăr
  • 50 ml lapte
  • 4 ouă
  • 30 g unt plus puțin unt pentru tavă
  • un praf sare
  • esență de migdale
  • o lingură fulgi de migdale
  • 1. Caisele se spală, se rup în două și li se scoate sâmburele. Se unge cu unt o tavă mare sau forme individuale.
    2. Se pune laptele la fiert cu un praf de sare și, când clocotește, se pune grișul în ploaie și se lasă 5 minute pe foc amestecând cu telul. Se trage de pe foc, se adaugă 30 g unt și se amestecă bine cu telul. Se lasă la răcit.
    3. Se freacă ouăle cu zahărul până ce amestecul se albește, se adaugă făina de migdale, esența și apoi grișul răcorit. Se taie cuburi mici jumătate din cantitatea de caise, care se repartizează în formele individuale.
    4. Se toarnă amestecul cu griș, se pun deasupra jumătaăți de caise, se presară cu fulgi de migdale și se dau la cuptor pentru 40 de minute.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise