Prăjitură cu miere și prune uscate

Prăjitură cu miere și prune uscate

Să mai laud eu prăjitura asta cu miere și prune uscate sau fotografia spune totul? Este divină prăjitura…asta-i tot ce vă zic!

Ingrediente

Pentru aluat

  • 3 ouă
  • un pahar ulei
  • un pahar miere
  • 2 lingurițe bicarbonat sodiu
  • 550-600 g făină
  • Pentru umplutură

  • 200 g nuci
  • 500 g prune uscate
  • 100 g zahăr
  • 400 g frișcă
  • 1. pentru aluat, se amestcă ouăle cu mierea, se adaugă uleiul și treptat făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu stins într-o linguriță de oțet. După ce s-a pus toată făina, se frământă bine obținând un aluat care se împarte în 4 bile.
    2. Se întinde o foaie, se transferă într-o formă de copt, se înțeapă și se dă la cuptor pentru 15 minute maximum. Se repetă operațiunea și pentru celelalte foi.
    3. Cât timp se coace ultima foie, prunele cu zahărul și un pic de apă se pun pe foc și se țin 10 minute. Apoi se lasă la răcit.
    4. Se amestecă nucile și prunele cu 200 g frișcă și se unge fiecare foaie cu această cremă. Deasupra se decorează cu celelalte 200 g de frișcă rămasă.

    Sursa foto:Shuterstock