Ingrediente
Pentru aluat:
● 400 g făină ● 200 g unt topit ● 100 g zahăr pudră ● un praf de sare
Pentru umplutură:
● apă ● 6 mere ● 50 g zahăr pudră ● scorțișoară
Preparare:
1. Făina cernută şi zahărul se amestecă, se adaugă sarea, se face un gol şi se pune untul topit și răcit. Se amestecă cu degetele până se obține un aluat sfărâmicios. Se dă la rece o oră.
2. Merele se curăţă de coajă și semințe şi se pun la fiert 15 minute în apă cu zahăr. După ce au fiert, se lasă la răcit, se mixează până se obține un piure, apoi se adaugă scorțișoara.
3. Se întinde 1/2 din aluat în tava unsă şi tapetată cu făină. Se pune piureul şi se acoperă cu restul de aluat. Se coace 40 de minute în cuptorul preîncălzit.
Parteneri
PE ACELAȘI SUBIECT
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feeds/images/feed_id_25_carmen-harra.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feeds/images/feed_id_25_singal-telegram-whatsapp-1024x576.png)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feeds/images/feed_id_25_di-1024x576.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feeds/images/feed_id_28_pensie-35-ani-cotizare-la-stat.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feeds/images/feed_id_28_gigi-becali-luminita-sotie-verisoara.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feeds/images/feed_id_28_ana-iubita-fuego-paul-surugiu-.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feeds/images/feed_id_6_1596811871.jpg)
RetetePractice.ro
Cum prepari AFINATĂ de casă
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feeds/images/feed_id_6_1596811780.jpg)
RetetePractice.ro
REȚETĂ SIMPLĂ de ZACUSCĂ cu vinete și ardei
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feeds/images/feed_id_6_1596811723.jpg)