Ingrediente:

Pentru stratul de bază:

  • 300 g făină
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 180 g zahar
  • 125 g unt moale
  • 60 g smântână
  • 2 ouă
  • Pentru stratul de mere:

  • 750 g mere
  • 60 g zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • Pentru stratul superior:

  • 125 g fulgi de ovăz
  • 60 g făină
  • 60 g zahăr
  • 60 g unt
  • 1. Merele se curăță, se trec prin răzătoare
    și apoi se amestecă bine cu zahăr și suc de
    lămâie.
    2. Făina se amestecă cu bicarbonatul și
    scorțișoara și, separat, se amestecă untul
    cu zahărul.
    3. Se adaugă ouăle, unul câte unul, și se
    amestecă până ce se omogenizează. Apoi,
    cu mixerul la viteză mică, se pune făina,
    alternativ cu smântâna și se toarnă într-o
    formă tapetată cu hârtie de copt.
    4. Se întind merele scurse și apoi compoziț
    ia obținută din amestecul ingredientelor
    pentru stratul superior. Se coace o oră.

    Sursa foto:Shutterstock