Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 120 g făină
  • 40 g unt
  • 40 g zahăr
  • un ou
  • un praf sare
  • un vârf de cuțit subțire praf de copt
  • Pentru umplutura cu mac:

  • 200 g mac
  • 100 g stafide aurii
  • 150-200 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • Pentru stratul de brânză:

  • 600 g brânză de vaci
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • o lingură amidon
  • 130 g zahăr
  • 2 lămâi
  • 1. Pentru aluat, se amestecă untul cu zahărul
    până se obține un amestec cremos în
    care se adaugă oul, apoi făina amestecată
    cu sarea și praful de copt. Se omogenizează
    bine și se întinde un aluat care se
    transferă în forma de copt, acoperind și
    pereții. Se umple tava cu boabe de fasole și se
    coace 20 de minute. Apoi, se scot boabele
    și se lasă la răcit. Boabele de fasole vor face ca aluatul să nu se umfle inestetic.
    2. Pentru stratul de mac, acesta se râșnete
    și apoi se pune pe foc cu laptele și zahărul.
    Se lasă să dea un clocot amestecând,
    se trage de pe foc și se pun stafidele. Se
    amestecă și se toarnă peste aluatul copt
    și răcit.
    3. Brânza se mixează cu smântâna și apoi
    se adaugă zahărul. Se amestecă, se pune
    un ou, se amestecă și se adaugă și al
    doilea ou. Se pun coaja și sucul celor două
    lămâi, apoi amidonul.
    4. Se toarnă crema peste cea cu mac, se
    mișcă ușor tava pe masă pentru a ajuta
    la nivelare și se dă la cuptor pentru o oră.
    Apoi, se stinge focul și se lasă această prăjitură cu mac și brînză în cuptor, să
    se răcească.

    Sursa foto:Thinkstock