Ingrediente:

Pentru blat:

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 200 g unt topit
  • un praf sare
  • Pentru umplutura:

  • 250 g semințe de mac
  • 125 g gri
  • 150 g zahăr
  • un litru lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g nuci
  • coaja unei lămâi
  • Pentru ornat:

  • zahăr pudră
  • 1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele, se frământă și se lasă la crescut 45 de minute.
    2. Se împarte aluatul în două. O parte se întinde și se așază în tava de copt. Cealaltă parte de aluat se dă la rece.
    3. Pentru umplutură, se pun pe foc laptele, grișul, zahărul și gălbenușurile. Se lasă 5 minute, se adaugă macul, nucile tocate și coaja rasă de lămâie. Se amestecă și se trage de pe foc.
    4. Se pune umplutura rece peste aluatul din tavă. Deasupra se rade aluatul de la rece și se dă la copt. Prăjitura cu mac se servește pudrată cu zahăr pudră.

    Sursa foto:Shutterstock