Prăjitură cu lapte condensat

prajitura-cu-lapte-condensat

Tot am primit întrebări despre cum se face celebra prăjitură rusească cu lapte condensat. Este delicioasă crema de lapte condensat, știu de ce este atât de căutată această rețetă.  Așadar, asta este rețeta de prăjitură cu lapte condensat! 

Ingrediente pentru prăjitură cu lapte condensat:

Pentru foi:

● 200 g unt

● 200 g zahăr

● 6 ouă

● 15 g drojdie uscată
● 200 g miere

● 700 g faină

● 2 lingurițe cacao

Pentru cremă:

● 2 gălbenușuri ● 60 g făină

● 400 ml lapte
● un plic zahăr vanilat

● 400 g unt moale

● 370 g lapte condensat

Cum faci prăjitură cu lapte condensat:

1. Se amestecă ouăle cu mierea și zahărul timp de 5 minute, se adaugă untul și se amestecă încă 3 minute. Se adaugă drojdia amestecată cu făina și cacaua și se frământă.
2. Aluatul se lucrează puțin, se împarte în 8 părți și din fiecare se întinde o foaie care se coace 8-9 minute în tava acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la răcit separat.
3. Pentru cremă, se clocotește laptele, gălbenușurile se freacă cu zahărul vanilat și făina, se toarnă laptele cald, se repune vasul pe foc și se amestecă pentru a obține o cremă groasă. Se toarnă într-un vas și se lasă la răcit.
4. Untul se freacă bine și i se adaugă câte puțină cremă fiartă, se pune laptele condensat și se mai bate 4 minute. Foile se decupează de marginile neregulate cae se mărunțesc cu mixeul. Foile se pun alternativ cu crema într-o tavă. Se presară peste ele marginile mărunțite de la foi. Această prăjitură cu lapte condensat se lasă așa de seara până dimineața și apoi se taie.

Incearca si aceasta reteta de orez cu lapte, un desert rapid si delicios