Prăjitură cu iaurt și căpșune

Prăjitură cu iaurt și căpșune

Vă surâde ideea unei prăjituri rapide, fără coacere? Dacă da, această prăjitură cu iaurt și căpșune este exact ceea ce aveți nevoie!

Ingrediente:

  • un kg iaurt gras
  • gelatină pentru un kg de produs
  • 250 g căpșune
  • 150 g unt
  • 50 g alune
  • 300 g biscuiți sfărâmicioși
  • 100 g zahăr pudră
  • căpșune pentru servit
  • 1. Untul se topește la microunde, biscuiții se mărunțesc la
    robot, iar alunele se taie cu cuțitul.
    2. Se amestecă apoi untul cu biscuiții și
    alunele și se pune amestecul într-o formă
    de chec. Se nivelează și se dă la rece.
    3. Se pregătește gelatina conform instruc-
    țiunilor de pe pachet, iaurtul se împarte în
    două, jumătate se amestecă cu zahăr, iar
    jumătate cu căpșunele mărunțite la mixer.
    4. Se repartizează gelatina în cele două
    compoziții cu iaurt și se toarnă în tava cu
    biscuți întâi amestecul cu căpșune și apoi
    iaurtul simplu. Se lasă la frigider de pe o zi
    pe alta și se servește cu căpșune proaspete
    deasupra.

    Sursa foto: Thinkstock