Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 300 g zahăr
  • 330 g griș
  • 5 ouă
  • 2 lingurițe praf de copt
  • esență de vanilie
  • coajă rasă de la o lămâie și o portocală
  • Pentru servit:

  • 50 g ciocolată
  • 50 ml frișcă lichidă

    1. Se mixează untul cu zahărul și, după ce se obține o cremă spumoasă, se adaugă coaja rasă a citricelor și vanilia.
    2. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare și apoi se pun grișul și praful de copt.
    3. Se pune amestecul într-un vas de cuptor cu gaură la mijloc și se lasă aproximativ 40 de minute, pâna ce o scobitoare introdusă în blat iese uscată. Se lasă la răcit.
    4. Pentru glazură, se fierbe frișca lichidă care se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți. Se amestecă și apoi se toarnă peste prăjitura răcită.

    Sursa foto:Shutterstock