Prăjitură cu gem și nuci

Prăjitură cu gem și nuci

Noteaza această rețetă neapărat! Mai cu seamă dacă adori prăjiturile și nu doar să le mananci, dar sa le si faci. 

Pentru aluat:

● 625 ml lapte

● o linguriță drojdie uscată

● 40 ml ulei

● 50 g margarină

● 950 g făină

● un ou + un gălbenuș

● 150 g zahăr

● 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

● un borcan de gem

● 100 g nuci fin măcinate

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, drojdia cu o linguriță de zahăr și 100 ml de lapte călduț se amestecă și se lasă deoparte. Restul laptelui se încălzește pe foc cu restul de zahăr, până la topirea acestuia.

2. Făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc și se toarnă drojdia. Se adaugă uleiul, oul, margarina topită, sarea, se amestecă și apoi se toarnă laptele călduț cu zahărul. Se amestecă bine și, când a devenit un aluat omogen, se adună într-o bilă și se lasă la crescut o oră.

3. Pe masa presărată cu făină se lucrează aluatul pentru a-i scoate aerul. Se împarte în două și se întind două foi. Pe fiecare foaie se așază gem, se presară nuci, se rulează și se așază în tava de copt unsă. Se ung rulourile cu gălbenuș și se coc 40 de minute.

Loading...