Prăjitură cu gem și fulgi de ovăz

Prăjitură cu gem și fulgi de ovăz

Rău îmi pare acum că nu am încercat această prăjitură cu gem și fulgi de ovăz de când am aflat rețeta asta! Combinația de texturi și gustul…de milioane! 

Ingrediente pentru prăjitură cu gem și fulgi de ovăz:

● 220 g zahăr brun

● 250 g făină

● 160 g fulgi de ovăz

● 225 g unt

● un praf de sare

● 6-8 linguri gem, după gust

1. Se pun într-un vas făina, zahărul, sarea și fulgii de ovăz. Se adaugă untul la temperatura camerei și se amestecă cu degetele pentru a obține un aluat nisipos.
2. Se pune jumătate din cantitate în tava de copt tapetată cu hârtie de copt și se tasează.
3. Se pune stratul de gem și apoi se presară restul aluatului.
4. Se lasă la cuptor 35 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

Vezi aici o colectie de retete de prajituri de post!