Prăjitură cu foi și cremă de frișcă

prăjitură cu foi și cremă de frișcă

Imi era frică să fac prăjituri cu foi de teamă ca aceastea să nu se rupă. Am văzut la soră-mea această prăjitură cu foi și cremă de frișcă și am făcut-o și eu! Este genială! 

Ingrediente pentru prăjitură cu foi și cremă de frișcă:

Pentru foi:

● 700 g făină

● 3 ouă
● 150 ml lapte

● 100 ml ulei

● 10 linguri zahăr
● o linguriță bicarbonat de amoniu
● o lingură zeamă de lămâie

● un praf sare

Pentru umplutură:

● 500 ml frișcă lichidă
● 150 g zahăr pudră
● un plic gelatină

Pentru decor

● 200 g ciocolată neagră

1. Pentru foi, ouăle se amestecă bine cu laptele, uleiul, zahărul și praful de sare. Se mixează ușor, se adaugă bicarbonatul de amoniu stins
în zeama de lămâie, după care se adaugă treptat făina. Se frământă cu mâna până se obține un aluat care se împarte în cinci bile, care se întind cu sucitorul pe mărimea formei de copt și se coc pe dosul tăvii.
2. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe pachet și se amestecă apoi cu frișca lichidă. Se bate bine și se amestecă cu zahărul pudră.
3. Într-o tavă se așază alternativ foile de prăjitură cu frișca bătută. Se lasă trei ore la rece, după care se servește cu ciocolată tăiată deasupra.

Dacă mai vreți să încercați un desert cu friscă vă recomand aceste inele cu frișcă!