Prăjitură cu foi și ciocolată albă

Prăjitură cu foi și ciocolată albă

Nu fac des prăjituri cu foi pentru că rar am timp să stau să le bibilesc dar prăjiturica asta cu ciocolată albă merită toată bibileala din lume!

Ingrediente

Pentru blat

  • 175 g ciocolată albă
  • 310 g făină
  • o linguriță bicarbonat
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 125 ml apă
  • 225 g unt
  • 300 g zahăr
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte bătut
  • Pentru umplutură

  • gem, după gust
  • 150 g ciocolată albă
  • 150 g frișcă lichidă
  • fructe de sezon
  • 1. Se amestecă făina, bicarbonatul, praful de copt și sarea și se lasă deoparte. Cele 175 g de ciocolată albă se pun într-o crăticioară cu apă caldă și se pun pe foc. Se amestecă și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
    2. Se amestecă untul cu zahărul pentru a obține o cremă spumoasă în care se adaugă ouăle și se amestecă după fiecare ou în parte. Se pune făina alternativ cu laptele bătut, se amestecă și apoi se pune ciocolata topită.
    3. Se toarnă aluatul în tavă și se coace 35 de minute, după care se lasă să se răcească în totalitate.
    4. Se taie blatul și se așază alternativ cu gemul și ciocolata albă topită și se amestecă cu frișca lichidă. Se decorează cu restul de ciocolată albă rămasă și fructe de sezon.