Prăjitură cu foi de napolitană și cremă cu nuci și biscuiți

Prăjitură cu foi de napolitană și cremă cu nuci și biscuiți

Ți-e poftă de o prăjitură cu foi de napolitană și cremă consistentă? Pune în practică rețeta trimisă de cititorul nostru Valerian Rădescu, din Baia de Fier, iar rezultatul îți va depăși așteptările!

Ingrediente:

un pachet foi de napolitană

un pachet 250 g unt sau margarină

300 g biscuiți simpli fără cremă

250 g nucă măcinată

250 g zahăr tos

5 linguri cacao

250 ml lapte

o fiolă esenta de rom

Pentru ornat: 300 g ciocolată albă

topping de căpșune

Mod de preparare:

  1. Se fierbe laptele cu zahărul până clocotește, apoi se ia de pe foc și se adaugă în el untul tăiat bucățele, nuca măcinată și cele 5 linguri cu cacao. Se adaugă apoi în cremă biscuiții sfăramați și esența de rom.
  2. Crema se întinde între foile de napolitană. Prăjitura se glazurează cu ciocolata albă topită la bain marie și se ornează cu topping de căpșune.

Sursă foto: Valerian Rădescu