Prăjitură cu foi

Prăjitură cu foi

Ingrediente pentru aluat:

● 200 g unt nesărat

● 4 ouă

● 225 g zahăr

● 200 g făină

● 25 g cacao

● o linguriță praf de copt

Pentru cremă:

● 50 g mac

● 200 g unt

● 350 g zahăr pudră

● o lingură lapte

● coaja unei lămâi

Pentru servit:

● ciocolată rasă

1. Ouăle și zahărul se mixează până ce se albesc și și-au dublat volumul.

2. Se adaugă untul, zahărul și făina amestecată cu cacaua și praful de copt, se mixează bine și se pune aluatul în tava mare a aragazului unsă și tapetată. Se coace 25 de minute.

3. Pentru cremă, semințele de mac se rumenesc două minute într-o tigaie fără grăsime. Apoi, se mixează untul cu zahărul și se adaugă coaja de lămâie, laptele și semințele de mac răcite.

4. Blatul se taie în trei și se așază foile cu cremă la mijloc, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă. Se presară cu ciocolată rasă.

Loading...