Prăjitură cu dovleac și morcovi

prăjitură cu dovleac și morcovi

Prăjitura cu dovleac și morcovi este ultima revelație a soțului meu. Chuar dacă nu este un desert aspectuos este deosebit de gustos și foarte rapid de preparat! 

Ingrediente prăjitură cu dovleac și morcovi

● 200 g dovleac

● 200 g morcovi rași

● 3 ouă

● 200 g zahăr brun
● 100 g unt topit

● 350 g făină
● 2 felii ananas în sirop
● o linguriță scorțișoară
● un praf nucșoară

● un praf ghimbir
● un plic praf de copt

Pentru servit:

● 200 g crema de brânză

● 50 g zahăr pudră

1. Dovleacul și morcovii curățați se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ananasul se scurge de sirop.
2. Se bat ouăle cu zahărul până ce se obține un amestec onctuos, se adaugp untul topit, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul.
3. Făina se amestecă bine cu praful de copt și se toarnă peste ouăle frecate cu zahărul. Se amestecă, apoi se adaugă morcovul, dovleacul și ananasul tăiat cubulețe. Se omogenizează și se toarnă aluatul de prăjitură cu dovleac și morcovi într-o tavă unsă și tapetată cu făină.
4. Se coace 45 de minute. După răcire se unge cu crema de brânză amestecată cu zahărul pudră.

Sursa foto:Shutterstock