Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 ml lapte de cocos
  • 185 g faina
  • 180 g zahar
  • 125 g unt
  • 50 g nuca de cocos
  • 2 oua
  • un plic praf de copt
  • Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g faina
  • 120 g nuca de cocos
  • 1. Pentru blat, se topește untul și apoi, ușor
    răcorit, se amestecă bine cu zahărul, făina și
    nuca de cocos. Apoi se pune praful de copt.
    2. Se adaugă laptele de cocos și ouăle, se
    amestecă și se toarnă într-o tavă. Se coace
    25 de minute și apoi se lasă la răcit.
    3. Pentru cremă, laptele, zahărul și făina se
    pun pe foc amestecând și, când s-a îngroșat,
    se trage de pe foc și se adaugă nuca de cocos.
    Se lasă la răcit și apoi se pune la frigider înainte
    de utilizare.
    4. Blatul se taie în două, se reașază pe un platou
    cu crema de la frigider la mijloc și se aduce
    la masă, eventual, cu frunzulițe de mentă.