Prăjitură cu cremă de brânză de vaci

prăjitură cu cremă de brânză de vaci

Îmi plac prăjiturile cu creme dar pe timp de vară fac doar creme ușoare. Așadar, ce spuneți de o prăjitură cu cremă de brânză de vaci? 

Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de brânză de vaci:

Pentru blat:

● 4 ouă

● 125 g zahăr
● 125 g făină

● 1/2 plic praf de copt

● sare

Pentru umplutură:

● 500 g brânză de vaci
● 250 g smântână grasă

● 100 g zahăr pudră

● 2 foi de gelatină

Pentru ornat:

● un plic jeleu fructe de decor
● fructe, după gust

1. Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Când începe spuma să se formeze, se adaugă zahărul și se continuă mixarea, se micșorează viteza și se adaugă gălbenușurile, se amestecă, apoi se pune făina.
2. Se toarnă aluatul în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie. Se coace 20 de minute.
3. Se desface gelatina pentru interior, se amestecă brânza cu smântâna și zahărul și se adaugă gelatina scursă. Se prepară și gelatina pentru decor.
4. Blatul se taie în trei foi, se recompune cu crema de brânză, se oprește puțină și pentru ornat, și se toarnă deasupra gelatina de decor. Se ornează cu cremă păstrată și cu fructe, după gust.

Poate vă place și…