Prăjitură cu Cola

Prăjitură cu Cola

Ai mai făcut până acum o prăjitură al cărei ingredient secret să fie… cola? Dacă nu, îți propunem să o încerci pe cea propusă de cititoarea noastră din București, Georgeta Dobrin. Foile fragede și aroma fină de cola te vor face să o prepari iar și iar! 

Ingrediente pentru „Prăjitură cu Cola”:

Pentru blat:

4 gălbenușuri

200 g zahăr

o lingură cacao

12+3 linguri suc pe bază de cola

200 g făină

4 albușuri

100 g zahăr

un plic praf de copt

Pentru cremă:
400 ml lapte

un pachet budincă de vanilie

2 linguri zahăr tos

200 g zahăr pudră

50 g fulgi  nucă de cocos

Pentru ornat:

fulgi de nucă de cocos

 

Mod de preparare:

1.Se freacă gălbenușurile cu zahărul, praful de copt, cacao, sucul pe bază de cola, făina.

  1. Cele patru albușuri se bat spumă cu 100 g zahăr și se combină în compoziția de mai sus. Se unge tava bine, se dă aluatul la cuptor și se coace. După ce s-a copt, se taie în două foi. Se însiropează cu 2-3 linguri de suc pe bază de cola.
  2. Pentru cremă, se pune la fiert laptele cu praful de budincă de vanilie și zahărul tos. Se lasă apoi la rece și se amestecă bine cu zahărul pudră, nuca de cocos, apoi se pune între cele două foi.
  3. Se unge cu cremă prăjitura și deasupra și se presară fulgii de nucă de cocos.

Sursă foto: Georgeta Dobrin