PRĂJITURĂ CU COACĂZE ROȘII

► Ingrediente
►200 g unt
►4 gălbenușuri
►150 g făină
►un praf sare
►100 g nucă măcinată
►4 linguri miere
►un plic zahăr vanilat
►coaja de la o lămâie
►200 g iaurt sau smântână
►300 g coacăze roșii
►150 g zahăr
►zahăr pudră

► Preparare:
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă nuca măcinată, sarea, coaja de lămâie, untul, gălbenușurile, zahărul vanilat, mierea și smântâna. Se amestecă și se obține un aluat consistent. Se lasă o oră la rece.
2. Coacăzele se zdrobesc cu blenderul și se amestecă cu zahărul. Se fierb, se lasă să scadă la jumătate și se dau deoparte.
3. Aluatul se împarte şi se în-tind 2 foi. Se așază prima foaie în tava tapetată cu unt și făină. Se toarnă umplutura de coacăze și se aşază a doua foaie. Se coace. Se pudrează cu zahăr.

Loading...