Prăjitură cu ciocolată și nuci

prajitura cu ciocolata si nuci

Andrada, cititoarea noastră din Iași ne-a trimis această rețetă de prăjitură cu ciocolată și nuci. Rețeta asta ne-a vrăjit și am avut-o și pe masa de Paște! 

Ingrediente pentru prăjitură cu ciocolată și nuci:

Pentru blat:

● 6 albușuri ● 250 g zahăr
● 200 g nucă măcinată

● 3 linguri făină
● un praf de copt

Pentru cremă:

● un plic praf budincă vanilie

● 12 linguri zahăr

● 250 g margarină
● 200 g nucă tăiată

● 6 gălbenușuri

Pentru glazură:

● 200 g ciocolată albă
● 200 g ciocolată neagră

● 4 linguri ulei
● 4 linguri lapte

1. Cele 6 albușuri se bat spumă tare cu întrega cantitate de zahăr. După care se amestecă restul ingredientelor uscate și se adaugă treptat peste albușurile bătute spumă. Totul se încorporează cu ajutorul unei spatule.
2. Amestecul se așază uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul încălzit la 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute.
3. Între timp, se prepară crema. Se caramelizează 9 linguri de zahăr. Se adaugă apoi, pe rând, margarina, nuca taiată,
apoi cele 6 gălbenușuri frecate spumă cu 3 linguri de zahăr și praful de budincă. Se amestecă toate pe foc timp de aproximativ 2-3 minute, până se încheagă.
4. Ciocolata albă se topește pe bain-marie împreună cu 2 linguri ulei și 2 linguri lapte. Ciocolată astfel topită se așază într-un strat uniform peste blatul răcit.
5. Deasupra se întinde crema de nuci, după răcire. Peste crema de nuci se întinde ciocolata neagră, topită în aceleași
condiții, cu 2 linguri de lapte și 2 linguri de ulei.

Ai încercat rețeta noastră de nuga de casă? Toată lumea o iubește!