Prăjitură cu cacao și brânză de vaci

prăjitură cu cacao și brânză de vaci

Du-te repede și cumpără un kilogram de brânză de vaci și apoi intră în bucătărie și pregătește alor tăi această prăjitură cu cacao și brânză de vaci! Îți vor mulțumi cu…gura plină! 

Ingrediente pentru prăjitură cu cacao și brânză de vaci:

Pentru blat:

● 140 g zahăr + o lingură
● 10 g unt

● 4 ouă

● 40 g amidon
● 40 g faina

● 20 g cacao

Pentru umplutură:

● un kg brânză de vaci
● 200 g smântână

● 4 foi gelatină
● 200 g zahăr pudră

● 2 linguri lapte cald

1. Pentru blat, gălbenușurile și zahărul se freacă până ce se albesc. Se adaugă făina amestecată cu amidonul și cacaua.
2. Se bat albușurile spumă, adaugând lingura de zahăr dupa ce spuma se formează, apoi se pune spuma peste amestecul cu făină. Se toarnă 3/4 de aluat în forma unsă și tapetată cu unt și se coace 25 de minute.
3. Pentru umplutură, se înmoaie gelatina în apa rece, brânza se amestecă bine cu
zahărul și smântâna și se adaugă gelatina dizolvată în lapte.
4. Se pune crema de brânză peste blatul răcit, apoi se toarnă restul de aluat deasupra și se mai dă la cuptor 10 minute . Se scoate, se lasă să se răcească, apoi se poate servi.

Trebuie să încerci și această rețetă de placinta cu branza de vaci!

S-ar putea să-ți placă și…

prajitura Coconitos

Prăjitura Coconitos

Sursa foto: Shutterstock