Prăjitură cu brânză și glazură de portocale

Prăjitură cu brânză și glazură de portocale

Mama face prăjitura asta de ceva ani dar eu până aseară nu m-am încumetat să o fac. De acum o am pe lista de prăjituri preferate pentru că nu se face atât de greu pe cât pare!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • 120 g făină
  • un praf sare
  • Pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 50 g smântână bine scursă
  • 100 g zahăr pudră
  • Pentru glazură:

  • 300 g piure de portocale
  • 2 linguri zahăr
  • 2 foi gelatină (6 g)
  • Pentru decor:

  • o portocală
  • 50 g frișcă
  • 1. Pentru aluat, albușurile se bat cu un praf de sare. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul și se adaugă făina. Se adaugă spuma de albușuri și se toarnă apoi aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie.
    Se coace 15 minute și se lasă la răcit.
    2. Brânza se mixează cu zahărul și smântâna.
    3. Pentru glazură, 100 g piure de portocale se pun pe foc cu zahărul să se încălzească, se adaugă gelatina înmuiată în prealabil și presată, apoi se trage de pe foc. Se adaugă restul piureului rece și se amestecă. Într-o tavă se așază blatul tăiat cu crema de brânză între foi, se toarnă glazura și se lasă la rece până a doua zi. Se ornează
    cu rondele de portocală și frișcă.

    Sursa foto:Shutterstock