Prăjitură cu brânză și bezea

Prăjitură cu brânză și bezea

Sâmbătă am musafiri, așa că am apelat la caietul cu rețete. Prăjitura cu brânză și bezea  am decis că voi face. Nu e foarte dulce, are aroma și oricine iubeste branza! 

Pentru blat: 

● 250 g făină

● 60 g zahăr pudră

● 2 gălbenușuri

● 100 ml smântână

● coaja rasă a unei lămâi

● un praf sare

● un praf bicarbonat

Pentru umplutură:

● 500 g brânză de vaci

● 3 gălbenușuri

● 2 albușuri

● 200 ml smântână

● 100 g zahăr pudră

● 4 linguri griș

● coaja rasă a unei jumătăți de lămâie

● esență de vanilie

Pentru bezea:

● 4 albușuri

● 150 g zahăr cristale

Pentru servit:

● sirop din dulceață de caise

Cum prepari prăjitura cu brânză și bezea

1. Pentru blat, se amestecă toate ingredientele și apoi aluatul se pune în tava de copt. Se înțeapă cu furculița și se coace 10 minute.

2. Pentru cremă, gălbenușurile se amestecă cu zahărul până ce se albesc, se adaugă vanilia, brânza, smântâna, grișul, coaja de lămâie. Se bat albușurile spumă și se adaugă. Se toarnă peste aluat și se coace 20 de minute.

3. Între timp, se pregătește bezeaua, pentru care albușurile se bat spumă adăugând zahărul gradual.

4. Se scoate tava, se pune bezeaua, se nivelează, se mai lasă la copt 20 de minute. Se servește cu stropi de sirop din dulceață.

Loading...