Prăjitură cu blat de bezea

prăjitură cu blat de bezea

Despre această prăjitură cu blat de bezea se spune că este cea mai bună prăjitură din lume. Ce să mai spun eu?…este fenomenală prăjitura asta! 

Ingrediente pentru prăjitură cu blat de bezea:

Pentru bezea:

● 6 albușuri

● 300 g zahăr
● un praf sare

Pentru cremă:

● 227 g ciocolată amară

● 225 g unt
● 300 g zahăr

● 6 linguri frișcă lichidă
● o linguriță esență de vanilie

Pentru glazură:

● 200 g ciocolată

● 200 ml frișcă

1. Pentru bezea, se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Odată ce se formează spuma, se pune zahărul dintr-o dată și se mixează la viteză mare timp de 5 minute.
2. Se pregătește o tavă de copt care se tapetează cu hârtie de copt și se toarnă bezeaua. În cazul de față, trebuie să
iasă trei dreptunghiuri. Se lasă la cuptor pentru 60 de minute și apoi încă 30 de minute se lasă în cuptor cu focul stins.
3. Pentru cremă, se topește ciocolata la bain-marie și apoi se lasă să se răcorească.
4. Între timp, untul și zahărul se amestecă, se adaugă frișca în timp ce mixerul merge, apoi vanilia și, în final, ciocolata topită.
5. Cele trei blaturi de bezea se pun cu cremă între ele pe un grătar și se toarnă amestecul făcut din frișca fiartă și ciocolată. Se decorează, după gust.