Prăjitură cu aluat ras

Prăjitură cu aluat ras

Astazi va propun o prajitura cu gem de caspuni, simpla, economica si rapida.

Ingrediente:

● 250 g făină ● 160 g zahăr pudră ● 100 g unt ● un ou ● 1/2 linguriță zahăr vanilat ● 1/2 linguriță scorțișoară ● o linguriță praf de copt ● un praf sare ● un borcan de 340 g gem de căpșune

1. Se topesc 35 g unt și se amestecă apoi cu 55 g făină, 60 g zahăr pudră și scorțișoara. Se amestecă bine și se dă la rece.

2. Restul untului se amestecă cu oul și restul de zahăr.

3. Se adaugă făina, praful de copt, sarea și vanilia. Se amestecă și se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă cu unt.

4. Se pune gemul și apoi fie se presară amestecul de la punctul 1, fie se trece prin răzătoare. Se coace 40 de minute

Loading...