Prăjitură cu aluat ras

prajitura-cu-aluat-ras

Îmi place această prăjitură cu aluat ras care îmi amintește cu prăjitura cu gem, de pe vremurile de mult apuse, dar această prăjitură este cu brânză de vaci…și are și aluat ras deasupra! 

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g margarină
400 g făină
200 g zahăr
3 gălbenușuri
o linguriță sare

Pentru umplutură:

un kg brânză de vaci
3 ouă
100 ml ulei
200 g zahăr, după gust

1. Margarina și zahărul se pun pe foc să se topească, se adaugă apoi gălbenușurile și se amestecă.
2. Se pune făina amestecată cu sarea, se amestecă și se frământă aluatul care se împarte în două și se lasă la frigider
pentru 2 ore.
3. Ingredientele pentru umplutură se amestecă. O parte a aluatului se întinde în tava și se pune umplutura.
4. A doua parte a aluatului se trece prin răzătoare direct peste umplutură, în tavă. Se lasă prăjitura la cuptor pentru
50 de minute.

Sursa foto:Shutterstock