Prăjitură cu afine confiate

Prăjitură cu afine confiate

Ai făcut vreodată prăjituri cu fructe de pădure confiate? Să știi că prăjiturile făcute cu fructe confiate păstreaza gustul fructelor proaspete, abia culese!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 linguri miere
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • o linguriță praf de copt
  • 375 g făină

Pentru crema:

  • 900 g smântână
  • 250 g zahăr pudră
  • 240 ml frișcă lichidă

Pentru umplutura:

  • 300 g afine uscate

Pentru servire:

  • afine proaspete
  • cacao

1. Se pun întâi afinele deshidratate să se
umfle în apă caldă. Pentru aluat, se pun
zahărul, mierea și untul într-o crăticioară
pe foc mic, amestecând mereu până ce
sunt topite toate ingredientele. Odată
ce s-a topit untul, se trage de pe foc și
se adaugă ouăle bătute, amestecând
continuu și energic pentru a împiedica
coagularea ouălor.
2. Se adaugă praful de copt, făina în trei
reprize și se amestecă bine, formând
aluatul. Se rupe în mai multe bucăți- în
funcție de tava de copt. Se întinde fiecare
foaie și se transferă în tava de copt unsă și
tapetată cu faină. Se coace fiecare foaie
5 minute până ce devine aurie.
3. Pentru cremă, se bate frișca lichidă cu
jumătate din cantitatea de zahăr, iar smântâna
se amestecă bine cu restul zahărului
și apoi cu afinele hidratate și bine scurse.
4. Foile se asază cu crema de smântână pe
un platou de servit, se presară cu cacao și
se decorează cu fructe. Se lasă 3-4 ore la rece, apoi se
taie și se servește.

Loading...