Prăjitură caramel

Ingrediente:
Pentru blat:
► 6 albuşuri
► 150 g zahăr
► 100 g nucă măcinată
► 2 linguri făină
► un vârf de cuţit praf de copt
► 4 tablete ciocolată menaj albă
Pentru cremă:
► 6 gălbenuşuri
► 12 linguri zahăr
► un pachet unt
► 2 linguri apă
► 200 g nucă măcinată

1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, după care se adaugă nuca măcinată, făina şi praful de copt. Se amestecă bine, după care se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu unt. Se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
2. Între timp, se prepară crema. Se freacă bine gălbenuşurile cu cinci linguri de zahăr.
3. Separat, se caramelizează restul de zahăr, după care se adaugă untul, apa şi se fierbe totul la foc mic. După ce dau în clocot, se adaugă gălbenuşurile şi nuca măcinată şi se mai lasă să fiarbă până se îngroaşă crema.
4. Se scoate blatul de la cuptor şi se rade imediat ciocolata pe deasupra. Peste stratul de ciocolată, se pune crema şi se lasă să se răcească.

Loading...