PRĂJITURĂ "BRIGITTE"

► Ingrediente
► 4 ouă
► un pachet unt
► un praf de sare
► 300 g zahăr
► 250 g făină
► 100 g cacao
► 100 g nucă măcinată
► un plic zahăr vanilat
► Pentru glazură:
► 100 g unt
► 100 g zahăr
► 200 g ciocolată cu lapte
► 1-2 linguri lapte praf

► Preparare:
1. Se freacă untul cu zahărul tos și cel vanilat. Se adaugă ouăle unul câte unul şi sarea, apoi nucile, cacaua și făina cernută.
2. Se amestecă ușor și se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 140°C.
3. Se caramelizează zahărul,
se adaugă untul, laptele praf
și ciocolata. Compoziția se pune să fiarbă la baie de aburi.
4. După ce a căpătat consistența unei ciulamale, se lasă să se răcorească și se toarnă pe blatul călduț. Se taie cu un pahar.

Loading...