Prăjitură aromată cu înghețată topită

Prăjitură aromată cu înghețată topită

Iată cum să folosești înghețată topită pentru a face o prăjitură foarte aromată și pufoasă. Alege o înghețată cu aromă de cappuccino sau tiramisu și va avea un gust excelent.

 

Dacă ți-a mai rămas înghețată prin congelator și nu o mănânci iarna, poți face o prăjitură cu înghețată topită. Trebuie doar să fie înghețată de calitate, care să aibă ouă, lapte și smântână în compoziție.

Iată ingredientele de care ai nevoie:

  • 250 g înghețată topită la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 10 g praf de copt
  • 200 g făină
  • Zahăr/cacao opțional

Cum să pregătești prăjitura din înghețată topită

Bate oul spumă și amestecă-l apoi în înghețata care deja s-a topit.

Se amestecă praful de copt cu făina și se adaugă treptat, amestecând cu un tel, să nu rămână cocoloașe.

Vei obține un aluat omogen și fin, de consistența aluatului pentru chec.

Mai poți adăuga puțin zahăr sau cacao, dacă vrei să fie mai dulce și mai aromată.

Se toarnă compoziția într-o tavă mică de chec și se coace la 160° timp de 25 de minute.

Vei știi că este coaptă bine când se desprind marginile prăjiturii de tavă. Poftă bună!

imagine: Adina Stănilă