Prăjitură Albinuța

prăjitură albinuța

Cât de mult mă bucur că am regăsit rețeta veche de la Prăjitura Albinuța! Doamna Vasilica Ramona Vasile din Câmpia Turzii ne-a trimis rețeta! 

Ingrediente pentru Prăjitură Albinuța:

Pentru foi:

● 200 g miere
● 100 g unt

● un ou

● 600 g făină
● 150 g zahăr

● 2-3 linguri lapte
● o fiolă esență vanilie
● 20 g bicarbonat

● un praf sare

Pentru cremă:

● 300 ml lapte
● 200 g unt

● 150 g zahăr
● 80 g griș

● gem de caise
● zahăr pudră, pentru pudrat

1. Într-o craticioara se amestecă mierea, untul moale, zahărul, sarea și esența de vanilie. Se pune pe foc mic, amestecând până compoziția începe să fiarbă. Se lasă la răcit.
2. Într-un bol se cerne făina împreună cu bicarbonatul. Se face o adâncitură la mijloc, se toarnă amestecul răcit, se adaugă oul bătut și se frământă, adăugând treptat laptele.
3. Aluatul se împarte în 4 bucăți egale, care se întind și se coc pe rând 10-12 minute.
4. Într-o crăticioară se toarnă laptele, se adaugă zahărul, apoi grișul, amestecând continuu, timp de 4-5 minute, până se îngroașă.
5. Se adaugă untul moale peste amestecul cu griș răcorit și se mixează pâna se obține o cremă spumoasă.
6. Peste prima foaie se întinde jumătate din crema cu griș, apoi a doua foaie, gem, din nou foaie, restul de cremă, apoi ultima foaie. Se lasă la rece până a doua zi. Se pudrează cu zahăr.

S-ar pute să-ți placă și…

 

Loading...