Prăjitură cu brânză și ciocolată

Prăjitură cu brânză și ciocolată

Mi-a rămas gândul la prăjitura asta cu brânză și ciocolată de când a gustat-o prima dată la mama unei prietene. O am în plan pentru mâine! O faceți și voi?

Ingrediente:

Pentru crema de brânză:

● 500 g brânză de vaci

● 2 ouă
● 250 g zahăr

● coaja unei lămâi
● 100 g unt

● 2 linguri făină
● o linguriță esență de vanilie

Pentru blat:

● 250 g făină

● 125 g zahăr

● un ou

● 100 ml lapte
● 1/2 plic praf de copt

● 2 linguri cacao

● 100 g unt

Pentru servit:

● 100-200 g ciocolată cu lapte, rasă

1. Pentru cremă, se mixează crema de brânză, iar gălbenușurile se amestecă apoi cu zahărul până devin de culoare albă.
2. Se adaugă untul peste crema de gălbenușuri, se mixează și se adaugă brânza, coaja rasă de lămâie, făina, esența de vanilie. Se bat albușurile spumă și se adaugă la final.
3. Pentru blatul de prăjitură, se freacă zahărul cu oul, se adaugă treptat laptele călduț și făina, vanilia, cacaua și praful de copt.
4. Într-o tavă unsă cu unt se toarnă un prim strat de blat, apoi cremă de brânză, apoi blat, apoi crema de brânză și iar blat. Se coace 45 de minute. Se scoate și se lasă la răcit, apoi se servește cu ciocolată rasă deasupra.