Băiatul, care lucra pe o astfel de plută, ancorată la circa 125 de kilometri depărtare de coasta indoneziană, avea oricum un job care îl izola de restul lumii. Săptămânal cineva venea și-i lua peștele pe care îl pescuia, aducându-i apă, mâncare și gaz pentru lampa sa. Contactul cu lumea îl ținea printr-un walkie-talkie. Numai că, la un moment dat, sfoara care îi ținea pluta ancorată s-a rupt și a ajuns să fie purtat în derivă, de curenți, preț de aproape 2.000 de kilometri.

Își storcea hainele și bea apa

După o săptămână, Aldi Novel Adilang, de 18 ani, a rămas și fără mâncare, și fără apă și fără gaz. A mâncat ce a reușit să pescuiască, iar de băut a băut apă de mare filtrată prin hainele sale.

”Îmi înmuiam hainele în apă, apoi le storceam și beam apa din ele”, povestește el.

Pentru a găti a fost nevoit chiar să-și ciopârțească pluta.

Peste 10 ambarcațiuni au trecut pe lângă el fără să-l vadă. Ajunsese într-o stare în care nici lacrimi nu mai avea. Nici nu mai spera că va scăpa viu.

pustiul supravietuitorSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Dar s-a întâmplat și minunea ca cineva să-l vadă și să-l aducă la mal, mai mult mort decât viu. Cu siguranță Aldi are o poveste de spus pentru o viață întreagă. O poveste care vorbește despre curajul, rezistența și dorința lui de a trăi.

Foto: ICGO/Facebook

Vezi și A supraviețuit după ce a sărit de la etajul 6, ca să nu fie violată! Povestea incredibilă a unui fotomodel de 22 de ani

Citește și: