Portofele cu spanac – de post

portofele cu spanac

Dacă este post eu zic să încercăm niște portofele cu spanac! Se pregătesc repede iar ingredientele acestei rețete sunt ingenios îmbinate! 

Ingrediente pentru portofele cu spanac:

Pentru aluat:

● un pachet margarină
● 400 g făină

● o linguriță sare
● 6-8 linguri apă rece

Pentru umplutură:

● 450 g spanac decongelat
● o ceapă

● 4-5 linguri muguri de pin

● 100 g curmale

● 2 linguri ulei

● sare

1. Pentru aluat, făina se amestecă ușor cu sarea și apoi i se adaugă margarina tăiată cuburi.
2. Se desface cu degetele și, după ce s-a obținut un aluat nisipos, se adaugă apa, lingură cu lingură. După ce a devenit un aluat omogen, se dă la rece până la pregătirea umpluturii.
3. Ceapa tocată se pune la călit în ulei și când a devenit translucidă se pun mugurii de pin și curmalele, se lasă 2 minute și apoi se adaugă spanacul bine scurs. Se lasă pe foc 5 minute, apoi se potrivește de sare.
4. Aluatul se porționează în pătrate care se umplu cu spanac, iar marginile se presează cu o furculiță. Se pun în tava de cuptor și se lasă 15 minute.

Dacă ești în pană de idei, avem și alte rețete de aperitive de post!

Neapărat trebuie să încercați și această tartă cu spanac!