Portofele cu spanac – de post

portofele cu spanac

Dacă este post eu zic să încercăm niște portofele cu spanac! Se pregătesc repede iar ingredientele acestei rețete sunt ingenios îmbinate! 

Ingrediente pentru portofele cu spanac:

Pentru aluat:

● un pachet margarină
● 400 g făină

● o linguriță sare
● 6-8 linguri apă rece

Pentru umplutură:

● 450 g spanac decongelat
● o ceapă

● 4-5 linguri muguri de pin

● 100 g curmale

● 2 linguri ulei

● sare

1. Pentru aluat, făina se amestecă ușor cu sarea și apoi i se adaugă margarina tăiată cuburi.
2. Se desface cu degetele și, după ce s-a obținut un aluat nisipos, se adaugă apa, lingură cu lingură. După ce a devenit un aluat omogen, se dă la rece până la pregătirea umpluturii.
3. Ceapa tocată se pune la călit în ulei și când a devenit translucidă se pun mugurii de pin și curmalele, se lasă 2 minute și apoi se adaugă spanacul bine scurs. Se lasă pe foc 5 minute, apoi se potrivește de sare.
4. Aluatul se porționează în pătrate care se umplu cu spanac, iar marginile se presează cu o furculiță. Se pun în tava de cuptor și se lasă 15 minute.

Neapărat trebuie să încercați și această tartă cu spanac!

Loading...