Pentru aluat:

● 110 g margarină

● 350 g făină

● 1,5 lingurițe suc de lămâie

● 250 ml apă rece

● un praf sare pentru lucru:

● 350 g margarină

● 2 linguri făină

Pentru umplutură:

gem de prune, sau după gust

Mod de preparare:

1. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat și, când a devenit omogen, se modelează sub forma unui pătrat, se învelește în folie alimentară și se lasă la rece o oră.

2. Între timp, margarina de lucru se amestecă cu făina, se modelează într-un pătrat, se învelește în folie și se lasă la rece pentru o oră.

3. Se scot aluatul și margarina, se așază margarina peste aluat și se începe încorpo ra rea folosind sucitorul și învârtind alua tul în sensul acelor de ceasornic până ce mar garina este amestecată cu aluatul. Se repetă operațiunea de două ori și de fiecare dată aluatul se lasă la rece 30 de minute.

4. Aluatul se întinde, se taie în pătrate mici, se întinde gemul și apoi se pliază. Se așază în tavă și se coc 20 de minute.

Iata si cum faci cel mai bun gem de prune