Ingrediente:

  • 600 g mușchi de porc
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri oțet
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras roșu
  • o conservă mică ananas în sirop
  • un cățel usturoi
  • 3 linguri sos soia
  • sare
  • piper
  • o legătură ceapă verde
  • 1. Carnea se taie cuburi și se sotează într-un wok fără grăsime, timp de 10 minute.
    2. Se adaugă ardeii tăiați pătrate și cățelul de usturoi pisat.
    3. Se presară făina, se amestecă pentru ca fiecare bucată să fie atinsă de făină, se toarna sosul de soia, oțetul și un pahar de apă. Se potrivește de sare și piper.
    4. Se lasă pe foc aproximativ 25 de minute, amestecând din când în când. Se adaugă ananasul cu sirop și se lasă pe foc pâna ce se obține un sos onctuos, circa 5-10 minute. Se aduce la masă cu ceapă verde deasupra.

    Sursa foto:Shutterstock