Porc cu praz și alune

►600 g mușchi de porc
►o linguriță condiment chinezesc
►2 fire praz ►sos de soia
►3-4 căței usturoi
►o linguriță pastă de ardei iute
►300 g alune prăjite
►sare de mare
►100 g susan măcinat
►200 ml supă
►50 ml ulei vegetal sau de porumb
►300 g orez sălbatic

1. Se taie mușchiul de porc feliuțe subțiri sau cubulețe și se condimentează cu sare și condiment chinezesc. Se lasă la macerat câteva minute, timp în care se încinge uleiul și se aromează cu usturoiul măcinat.
2. Se curăță și se spală prazul. Se taie rondele și se călește  în uleiul vegetal. Se adaugă bucățile de carne și se călesc împreună, la foc mic. După ce s-a pătruns carnea de
porc, se pune sosul de soia și sare, după gust.
3. Se adaugă supa și pasta de ardei iute. Se amestecă continuu să nu se lipească. Alunele și
susanul se pun în tigaie și se călesc împreună cu carnea. Dacă mai este nevoie, se mai
adaugă supă.
4. Separat, se prepară garnitura de orez sălbatic. Se pune să fiarbă în apă cu sare, la foc mic, ca să nu se lipească. Porcul cu alune și praz se servește cu garnitură de orez și se ornează cu frunzulițe de pătrunjel.

Loading...