Rețetă Pomișor de Crăciun

reteta-pomisor-de-craciun

Rețetă Pomișor de Crăciun- rețeta cu care îi vei înveseli pe toți cei din jurul mesei! 

Ingrediente Pomișor de Crăciun:

✽ 230 ml lapte

✽ 75 g unt
✽ 70 g zahăr

✽ 2 pliculețe zahăr vanilat
✽ 450 g făină
✽ un praf sare
✽ un plic drojdie uscată
✽ un gălbenuș

✽ o lingură lapte
✽ zahăr pudră, pentru servit

1. Laptele și untul se pun pe foc cât să se încălzească și să se topească, fără a fierbe. Apoi, se pun într-un vas
mai mare.
2 Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, făina, drojdia. Se frământă, apoi se împarte
aluatul în 11 bucăți, 10 pentru globulețe și una pentru piciorul pomișorului. Se acoperă cu un șervet curat de bucătărie și se lasă la crescut pentru o oră.
3 Se pun bilele crescute în tava de copt tapetată cu hârtie, respectând dimensiunile și modul de așezare pentru a forma un pomișor de Crăciun.
4 Se unge pomișorul format cu gălbenuș amestecat cu lapte li se coace 20 de minute.
Se scoate și se lasă la răcit. Se servește pudrat cu zahăr.

Pentru desert, încearcă și aceste rețete de prajituri de Craciun sau prajitura Alba ca Zapada.