”A plecat fără să spună nimic”

el a plecat

Totul părea să meargă bine între voi. Bine, nu mai era acea stare minunată de la început, dar nici nu părea că este ceva în neregulă atunci când el a plecat, pur și simplu, fără să te avertizeze, fără să vă certați (prea mult)… Cum ai putea înțelege situația și cum să mergi mai departe?

Ar trebui să te gândești mai bine. Ceea ce s-a întâmplat arată că existau probleme în cuplu, dar acestea au fost ascunse 'sub preș'. 'Plecarea bruscă fără nicio explicație este rezultatul unei nemulțumiri adânci și profunde', spune psihoterapeutul Tedy Creștin care concluzionează că 'relația părea să meargă pentru că nu existau conflicte și certuri deschise, însă partenerul era deranjat profund de ceva (fie în plan intim, intelectual, financiar etc.)'.

De ce a plecat?

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Există mai multe ipoteze despre cauzele plecării lui, remarcă specialistul: 'fie era o personalitate ezitantă, care a preferat să plece fără să genereze un conflict, fie nu s-a implicat de la început în relație și doar a mimat participarea. Poate a considerat că problemele nu aveau soluție și a preferat să nu mai deschidă subiectul. Mai este și ipoteza că a început o relație cu altcineva și nu a mai dorit să dea explicații'. Răspunsul îl poți doar tu afla dacă mai reușești să ei legătura cu fostul partener. Dar, este clar că, în ciuda conviețuirii, 'nu vă cunoșteați și nu comunicați profund. Din comportamentul lui se vede clar că a avut nemulțumiri adânci, pe care nu a dorit să le discute. Probabil că nu a crezut că se pot rezolva ori nu a vrut să lase o cale de întoarcere prin explicații. Este foarte dificil de privit adevărul în față, dar este clar că nu ți-a acordat stima și respectul pe care ți le datora și nici nu a ținut suficient de mult la tine, renunțând mult prea ușor'.

Sursa foto: shutterstock